sklepach i w sieci zmyślnych prezencików, upieczcie czekoladowe muffiny pełne miłości. Na pewno radość z takiego prezentu będzie ogromna. A i może Wam się dostanie w przydziela jedna babeczka.... a może dwie ? ;) Składniki: 300 g mąki pszennej tortowej ( można zamienić na pełnoziarnistą, wówczas zmniejszamy jej ilość do 250 g ) 120 g masła 2 jajka 1 szklanka cukru ( biały, trzcinowy
kolorowotorcikowoCzekolada nie musi być niezdrowa i zakazana dla osób będących na diecie. Słodkie desery polane sosem czekoladowym nie muszą być już tylko marzeniem :) Zamiast ciast czy babeczek proponuję puszysty omlet biszkoptowy z aksamitnym kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową, na który może pozwolić sobie każdy :) Składniki: 2 białka 1 łyżka mąki owsianej 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru Krem
Chocolate Muffin Blogprzez ciebie poczuje się wyjątkowa. A to jest właśnie esencją Walentynek. Sprawić a by ktoś kogo kochamy , poczuł się naprawdę wyjątkowy. Walentynkowe „Brownie” Składniki (na ok. 6 babeczek o średnicy ok. 8 cm): 1 blacha brownie o wymiarach ok. 28 x 18 cm (kliknij tu po przepis) 2 duże mango (dojrzałe, ale nie przejrzałe; obrane i pokrojone
Jem więc Jestemproduktów. Polecam Wam, abyście samodzielnie przygotowali domowy ekstrakt waniliowy, który jest nie tylko naturalny, ale przede wszystkim wydajny. Już jedna łyżeczka wystarczy, aby waniliowy aromat wypełnił dwa tuziny przepysznych babeczek :) SKŁADNIKI: 250 ml dobrej jakości wódki 4 - 5 lasek wanilii SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Do czystej i suchej buteleczki ze szczelnym zamknięciem nalewamy wódkę. 2. Laski wanilii przekrawamy na pół
W kuchni KatieRozgrzej piekarnik do 180 stopni. 3. Rano zmiksuj jajko, truskawki, ekstrakt waniliowy, słodzidło i zalane poprzedniego dnia płatki z rodzynkami. 4. Żaroodporną kokilkę (sprawdzą się także foremki na babeczki) wysmaruj małą ilością oleju kokosowego i wlej zmiksowaną masę. 5. Piecz 25-30 minut. 6. Dodaj ulubione dodatki, ja polałam wszystko bitą śmietaną z mleka kokosowego oraz domową
Pland based fillenajpopularniejsze posty : Sernik z brzoskwiniami Kolorowy tort urodzinowy Truskawkowe smoothie z chia Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek
Magiczne Życie MartyIdealny puszysty, delikatny, aksamitny krem do przekładanie tortów, ciast, babeczek, a po dodaniu roztopionej czekolady otrzymamy pyszny krem czekoladowy. Składniki: 2 budynie po 40g 3 szklanki mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Odlewamy 2/3 szklanki mleka, wsypujemy budynie, mieszamy aż się rozpuszczą. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy masę
magiczna kuchnia KasiKochani coś lekkiego po tłustym czwartku,,czyli babeczka cytrynowa,wilgotna. Uwielbiam ten smak i zapach cytryny:) Składniki: 200 g masła 200 g cukru 4 jajka 200 g mąki pszennej typ 500 Kłos- Pol 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia skórka starta z jednej cytryny sok z pół cytryny Wykonanie: Do misy wsypuje przesianą mąkę z proszkiem
Różowa kuchniawcześniej naoliwiona oraz pokryta papierem do pieczenia formy. Forma może być 30 x 20 lub większa, wtedy ciasto będzie cieńsze. Na wierzch ciasta, nakładamy masę makowa. Jeśli chcemy kilka babeczek makowych, zostawimy cześć ciasta, i do foremek babeczkowych wylewamy lyżke ciasta i przykrywamy masa makowa. Pieczemy 50 min w 155 C. Gotowe! Smacznego
Lajtkraft food intoleranceŚmietankę ubić na średnich obrotach , doda ć cukier i mascarpone i miksować jeszcze chwilę . Wlać likier truskawkowy i zmiksować jeszcze raz , szybko, do połączenia składników. Gotowym kremem ozdobić babeczki
Kto ugości moich gości?Muffiny z nutellą działają nie tylko na wyobraźnię, ale i na podniebienie. Wszystkich łasuchów zapraszamy na ucztę z babeczkami i masłem czekoladowym 45 min 16 szt. składniki: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olejek waniliowy 3 jajka 150 g masła 1/2 szklanki cukru trzcinowego nutella wykonanie: W jednej misce przesiewamy mąkę z proszkiem
Ania i Marcin gotująkocha buraki łapka w górę! Buraki mogłabym jeść codziennie i pod każdą postacią. Ubóstwiam sok z buraka z dodatkiem cytryny, pieczonego buraka, babeczki buraczane, podsmażane buraczki, pierogi z pieczonymi burakami, burgery buraczane... Wszystko z dodatkiem buraka smakuje po prostu lepiej! Jeśli boicie się burak to od razu Wam mówię, że nie potrzebni! Burak w smufisie smakuje pysznie. Nadaje
wegetalerzeróżne kulinarne gazetki i tak wpadł w moje ręce ten przepis. Przepis banalnie prosty znajdował się w jednym z wydań Good Food ( polska edycja) . Wstałam, zrobiłam i wszyscy w babeczkach się zakochali :) Przepis naprawdę jest super prosty i sądzę, że spokojnie można dodać zamiast róży inną konfiturę czy owoce, byle nie bardzo mokre. A.. dlaczego inne pączki ? bo dzięki
Kuchnia na wzgórzuktóre pokazywałam Wam w poprzednim wpisie , a także gåsebryst , którego indywidualny wygląd zależy od fantazji cukiernika. Tym razem przygotowałam białe z truskawkami i czekoladowymi ornamentami. Te maleństwa to babeczki wypełnione kremem cukierniczym i udekorowane - a jakże! - bitą śmietaną. Robiło się ciepło, sezon na wytęsknione truskawki właśnie się zaczął, nie mogłam się im więc oprzeć. Oczywiście, szkolenie na cukiernika
Pożeraczka, czyli raz adobrzePuszysta, lekko wilgotna, długo świeża ... Babka cytrynowa. Dla mnie idealna do kawy lub popołudniowej herbaty. Lubię mieć "w zanadrzu" taką babeczkę, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, tym bardziej , że uwielbiam wszelakie babki i ciasta bez kremów :)) Składniki: 25 dag mąki pszennej 25 dag cukru 25 dag margaryny 4 jajka skórka otarta z 1 sparzonej
Walijskie Pichcenie