babeczki z jajek - 3500 przepisów (strona:94/234)

Muffinki jogurtowe z orzechami piniowymi 129

Proste muffinki jogurtowe nadziewane orzechami piniowymi. Jeżeli macie problem z ich zakupem, to można je zastąpić np. orzechami włoskimi. SKŁADNIKI 3 jajka szczypta soli 1 opakowanie

Passions hobbies life
Ciasteczka owsiane z bananami 256

Daleko mi do wytrwałości autorów blogów o zdrowym odżywianiu. Lubię drożdżowe. Z kruszonką. i cukrem. i kropka :) Nie jestem też tak radykalna jak twórcy blogów wegańskich

Ciastkozercy
Słone babeczki z awokado i anchois 102

wydrążyłem. Jajko ugotowane na twardo obrałem i posiekałem na mniejsze kawałki. Miąższ awokado , jajko i 3 fileciki anchois połączyłem, dodałem 2 łyżeczki oleju z oliwek, łyżkę soku z cytryny, w którym były fileciki. Doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko zmiksowałem. Tak przygotowaną masą wypełniłem wcześniej przygotowane słone babeczki (można użyć gotowych). Udekorowałem kiełkami brokułu

R'n'G Kitchen
Muffinki jogurtowo-miodowe 127

powstanie konsystencja kremu. Następnie dodajemy miód i jogurt - miksujemy. Dodajemy po jednym jajku i nadal ucierać. Na samym końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem dokładnie miksujemy - mieszamy. Zapełniamy formy masą do 2/3 foremki i pieczemy ok. 15 minut. Po ostygnięciu polewamy babeczki jogurtem oraz miodem... pychota

W Moim Magicznym Domu
Przelicznik foremek – biszkopt waniliowy i kakaowy 172

mojprzepisna.pl | Przelicznik foremek – biszkopt waniliowy i kakaowy Podczas pieczenia biszkoptu często mam problem z wielkością formy, ilością jajek i pozostałych składników. Jeżeli i wy macie

moj przepis na
Ciasto jabłkowe 169

Czas na kawę zapraszam na proste  smaczne jesienne ciasto Składniki ciasto • 2 szklanki mąki • 2 szklanki cukru • 1 szklanka oleju • 5 jajek • 2 szklanki startych

W królestwie smaków Beaty
Babeczki z jagodami i kruszonką 135

Składniki: - 1 i 1/2 szkl. mąki - 3/4 szkl. cukru - 1/4 łyżeczki soli - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 szkl. oleju - 1 jajko - 1/3 szkl. mleka - 1

The Sweet Damsel
Babka marmurkowa w czekoladzie. 116

przepis na jedną z nich, czyli na babkę marmurkową. Warto upiec tę babeczkę, gdyż jest puszysta, mięciutka, łatwa do przygotowania i zawsze się udaje. Porcja ciasta jest spora i wystarczy na przygotowanie dużej babki lub dwóch mniejszych. Polecam!!! Składniki na babkę marmurkową  w czekoladzie: 5 jajek 1,5 szklanki cukru 1 szklanka mleka 2,5 szklanki mąki 2 czubate

Rozpustne gotowanie
Muffinki czekoladowe 115

mokre: jajko szklanka mleka pół szklanki oleju Wykonanie: Mieszamy ze sobą suche składniki (poza czekoladą). Dodajemy składniki mokre i miksujemy.Dosypujemy czekoladowe kropelki (lub czekoladę w kawałkach).  Masę nakładamy prawie do pełna papilotek/zagłębień pozostawiając ok. 1 cm luzu.  Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180stopni. Można sprawdzić czy muffinka jest upieczona za pomocą drewnianego patyczka. Upieczone babeczki wyjąć

Mania Wypiekania
Cupcakes masala czaj 137

zapraszam na cupcakes masala czaj inspirowane książką "Sezonowe słodkości. Cupcake Jemma". Babeczka:  125  g mąki pszennej 125 g cukru  1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki mieszkanki masala czaj (gotowej lub zrobionej z tego przepisu ) 125 g masła 2 jajka 3 łyżki aromatyzowanego mleka masala czaj Rozgrzać piekarnik do 170 C. Przesiać

Humanistka w kuchni
Grzybki 152

Potem wałkuję i wycinam kółka za pomocą szklanki oraz foremki do babeczek.  Większymi krążkami oblepiam zewnętrzną stronę foremek posmarowanych tłuszczem.  W mniejszych krążkach wycinam kółeczka za pomocą kieliszka.  Z pozostałego ciasta robię wałek i formuję nóżki do "grzybków", których jeden koniec maczam w rozmąconym jajku i obtaczam w suchym maku.  Kapelusze  i spody piekę

Ciasteczkowy Potwór
Muffinki marchewkowe 204

odciśnijcie sok. Przepis podstawowy na muffinki wzięłam od  Słodkiej Babeczki Składniki: ( na 12 klasycznych muffinek ) 280 g mąki pszennej   90 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 150 g jogurtu naturalnego 150 g kwaśnej śmietany      2 jajka   75 ml oleju 1 szklanka startej, odciśniętej z soku marchewki

kolorowotorcikowo
BABECZKI KAKAOWE Z SEREM I POLEWĄ KARMELOWĄ. 145

Babeczki kakaowo serowe BABECZKI KAKAOWE Z SEREM I POLEWĄ KARMELOWĄ. Te babeczki to pyszne połączenie ciasta kakaowego i sera . składniki suche : 2 filiżanki mąki 1/3 filiżanki kakao 1 łyżeczka proszku szczypta sody 1 filiżanka cukru 1 cukier waniliowy składniki mokre : 4 łyżki masła 2 jajka 1/2 filiżanki mleka wykonanie: Masa serkowa ; 225 g serka waniliowego z czekoladą 2 łyżeczki mąki

Sama słodycz i szczypta chili
Mielone z muffinek z chrzanem i pastą wasabi 216

mleka. Mięso zmielić, razem z odciśniętą bułką i przesmażoną cebulą.  Dodać jajka, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Z przygotowanego mięsa uformować kulki. Kulkę  rozpłaszczyć , na środek nałożyć chrzan wymieszany z pastą wasabi, brzegi skleić i włożyć do formy do pieczenia muffinek. Nasze "babeczki" nałożyć do 2/3 wysokości. Na koniec wszystkie wyrównać łyżeczką. Piec w piekarniku

Kulinarny karnet Christophera
Muffiny z czerwonymi porzeczkami 186

 Muffiny są przepyszne, można je przygotowywać również z innymi owocami.Z tego przepisu wychodzi 12 muffin. Muffiny z czerwonymi porzeczkami         

Kuchnia Danusi
Pomarańczowe muffinki 148

Składniki: 3/4 szklanki oleju,1 szklanka soku pomarańczowego,1 łyżeczka sody,2,5 szklanki mąki,1 szklanka cukru,3 jajka,1/2 szklanki mleka.dekoracja:1/2 szklanki cukru

Aga w kuchni
muffinki kokosowe 153

łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę mieszamy z wiórkami kokosowymi oraz proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu ucieramy masło z cukrem na puszysta masę. Dodajemy stopniowo jajka (po każdym miksujemy do połączenia się z masą). Następnie dodajemy wymieszane suche składniki oraz likier i mieszamy na jednolitą masę przy pomocy szpatułki. Ciasto równomiernie rozkładamy do wyłożonej papilotkami foremki na muffiny. Pieczemy(...)rozpuszczenia się czekolady. Wystudzoną umieszczamy w lodówce na noc. Po tym czasie ubijamy, aż powstanie gęsty krem. Całkowicie wystudzone muffiny delikatnie wydrążamy od góry do ok. 1/2 części babeczki np. przy pomocy przyrządu do wydrążania jabłek lub łyżeczką. Napełniamy dżemem a wierzch dekorujemy kremem. obsypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi i pralinką kokosową. Przechowujemy w lodówce. /inspiracja z mojewypieki.com

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania