zrobić smaczne babeczki. A przy okazji zaczęłam zastanawiać się nad pewną kwestią. Czy tylko ja tak mam, że widząc jakiś fajny gadżet do kuchni, to zanim włożę go do koszyka to już planuję co w nim zrobię. A po powrocie do domu i tak musi nabrać mocy urzędowej, żeby go użyć. Też tak macie? SKŁADNIKI: 2 jajka 2 łyżki(...)dobrze zmiksować. Dosypywać mąkę (najlepiej ją wcześniej przesiać) z sodą i wymieszać ciasto drewnianą łyżką. Nałożyć do foremek i piec 12-15 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni. Babeczki wyjąć z foremek i pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić ze śmietan-fixem i cukrem pudrem na sztywno, dodać serek i jeszcze przez chwilę miksować. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego
Kuchnia w opałachDomowa zapiekanka ,,ala,, lassanga, tyle tylko, że makaron wymienimy na liście włoskiej kapusty i ziemniaki. Pożywna, smaczna i bardzo energetyczna.Składniki: mała główka włoskiej kapusty 1/2
Apetyczna babeczkaChoć sezon na borówki zdecydowanie mamy już za sobą wciąż jeszcze są miejsca, gdzie można je kupić. Oprócz owocowych stoisk na pasażach centrów handlowych (gdzie cena
Ciastkozercyświeże, polskie truskawki jeszcze trochę trzeba poczekać, ale do tych babeczek śmiało można wykorzystać mrożone owoce :) Pyszne, mięciutkie babeczki udekorowane truskawkowym budyniem. Wyglądają przeuroczo, a smakują tak dobrze, że na pewno sięgniecie po dokładkę :) Truskawki można zastąpić dowolnymi owocami, wykorzystując zimowe zapasy ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl(...)jogurt z jajkami. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Na wierzch kłaść po 1 łyżce budyniu truskawkowego. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Pozostały budyń wymieszać z 1 łyżką masła. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nią babeczki. Oprószyć cukrem pudrem
Domowa cukiernia EwyJest to świetna propozycja na świąteczny stół lub sylwestrową zabawę. Małe, słodkie przekąski, w sam raz dla łasuchów, którzy nie wyobrażają sobie przecież życia bez słodkości ;) Zamiast posypywać te babeczki cukrem pudrem lub oblewać polewą, połóżmy na nich łyżeczkę powideł. Gwarantuję, że to połączenie smaków zachwyci. Tak jak zachwyciło moich gości, którzy pochłonęli je w iście ekspresowym(...)udało mi się zrobić kilka zdjęć ;)Składniki:250 g margaryny,1 i 1/2 szklanki cukru,1/2 szklanki wody,4 łyżki gorzkiego kakao,ewentualnie 1 łyżka rozpuszczalnej kawy,4 jajka,szczypta soli,2 łyżeczki proszku do pieczenia,2 szklanki mąki pszennej,powidła śliwkowe z orzechami.Margarynę rozpuścić, dodać cukier, wodę, kawę i kakao. Wymieszać do rozpuszczenia cukru, zagotować
Codzienna kuchnia niecodziennaBabeczki z orzeźwiającą nutą mięty są bardzo proste w przygotowaniu, właściwie to nie da się ich zepsuć. Wystarczy roztopić masło, połączyć suche składniki z mokrymi i gotowe. Składniki: 150g margaryny niepełna szklanka mleka 2 jajka 300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 60g kakao szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3 gałązki mięty Stopioną
Wrzosowa Polanapomocą tłuczka do ziemniaków. Do garnka wlewamy olej, jogurt, dodajemy jajka i ubijamy. Dodajemy mus bananowy oraz suche produkty i całość dokładnie mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek lub papilotek, posypujemy orzechami włoskimi i pieczemy w piekarniku przez około 35 minut w 180 stopniach. Gotowe babeczki odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego! Normal 0 21 false false false
Symfonia smakowapokrojonego pora 1 posiekany ząbek czosnku na polewę: 200g kwaśnej śmietany 2 jajka 1 łyżeczka vegety szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 100g startego żółtego sera(połowę sera dajemy do polewy a drugą połową posypujemy wierzch naszych babeczek) PRZYGOTOWANIE: Ciasto pokroić na kwadraty OK 10-12 CM blaszkę do muffinek wysmarować
Swojskie jedzonkokogo: dla lubiących szybkie przepisy - babeczki będą gotowe zanim piekarnik się nagrzeje! dla fanów letnich owoców dla tych, którzy nie mają czasu na zrobienie jagodzianek Składniki: 150g masła 250g mąki pszennej 300g borówek 100g masy marcepanowej 125g cukru 3 jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany 30 lub 36% szczypta soli frużelina jagodowa
Mania Wypiekaniabananami (nie polecam, przepis znalazłam w internecie, miał same pozytywne komentarze, jednak babeczki po wystygnięciu zrobiły się twarde jak głazy;/) oraz kopiec kreta (NIE z kartonika), który za to wyszedł rewelacyjnie! ;) dawno się tak dobrze nie bawiłam i tyle nie śmiałam ;) Składniki (2,5 gofra;)): 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 3 łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćBabeczka: 110 g brązowego cukru 200 g mąki 110 g cukru 100 g masła szczypta soli 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki kawy mielonej zaparzonej w 100 ml wody 2 jajka 120 ml mleka ekstrakt z wanilii Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Humanistka w kuchnidrugiej misce łączymy ze sobą mokre składniki: jogurt, olej i jajka. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy całość łyżką. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłka. Napełniamy papierowe foremki 3/4 wysokości i pieczemy 25 minut w 200 stopniach. Z tej porcji wyjdzie nam około 20 babeczek
Lawendowe Niebokardamon i imbir w dużym naczyniu. Następnie dodać maślankę, cukier, oliwę i jajko. Dokładnie wszystko wymieszać, lekko wyrobić. Dodać pestki słonecznika, wcześniej uprażone na suchej patelni, utartą marchew na dużych oczkach, sezam oraz morele. Nałożyć ciasto łyżką do przygotowanych foremek. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Piec babeczki 30 minut. Smacznego w Halloween
pieprzny smaczekSkładniki: 4 sztuki jajka, 3/4 szklanki cukier, 1 łyżeczka wanilia mielona Royal Brand, 1/2 szklanki olej rzepakowy, 2 opakowania budyń śmietankowy,800 ml jogurt gęsty naturalny, - w opisie śliwki duszone ilość ciasta i śliwek jest na 8 babeczek z mikrofali i pozostała reszta ciasta i śliwek jest na tortownicę 20 cm co będzie pieczona w piekarniku 75 dag śliwek
W Mojej Kuchni Lubięznowu będzie rabarbar w roli głównej ! Przepis wypatrzyłam na blogu Mała cukierenka. Babeczki są przepyszne, wilgotne, słodko-kwaskowe... Muffiny z rabarbarem Składniki na 12 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej razowej 3/4 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1/2 szklanki jogurtu natutalnego 1/3 szklanki oleju 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 2 łyżeczki
Kulinarne przygody Gatity