babeczki z jajek - 3500 przepisów (strona:95/234)

"oszukane" mini serniczki z mikrofalówki z wanilią mieloną... 149

Składniki: 4 sztuki jajka, 3/4 szklanki cukier, 1 łyżeczka wanilia mielona Royal Brand, 1/2 szklanki olej rzepakowy, 2 opakowania budyń śmietankowy,800 ml jogurt gęsty naturalny, - w opisie śliwki duszone ilość ciasta i śliwek jest na 8 babeczek z mikrofali i pozostała reszta ciasta i śliwek jest na tortownicę 20 cm co będzie pieczona w piekarniku 75 dag śliwek

W Mojej Kuchni Lubię
Muffiny z rabarbarem 170

znowu będzie rabarbar w roli głównej ! Przepis wypatrzyłam na blogu Mała cukierenka. Babeczki są przepyszne, wilgotne, słodko-kwaskowe... Muffiny z rabarbarem Składniki na 12 sztuk: 1 szklanka  mąki pszennej razowej 3/4 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1/2 szklanki jogurtu natutalnego 1/3 szklanki oleju 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 2 łyżeczki

Kulinarne przygody Gatity
BUDYNIOWA BABKA. Odsłony dwie. 238

trzy i cztery!Tak łatwych babeczek dawno nie piekłam.I o dziwo są... eksperymentalne!Metoda prób i błędów okazała się banalnie prosta.I udana.Popatrzcie sami... CZEKOLADOWA BABKA BUDYNIOWA (autorski przepis;) 4 budynie czekoladowe 4 czubate łyżki mąki 4 jajka  4 łyżki mleka 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny Margarynę roztopiłam. Budyń przesiałam z proszkiem

W kuchni Karmel-itki
Ciepłe lody waniliowe (lody muffinkowe) 201

Post Ciepłe lody waniliowe (lody muffinkowe) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Babeczki "Kapelusze Wiedźmy" 142

Składniki na 12 muffinek:300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 165 g cukru mały cukier waniliowy  140 g masła

Świat Ciasta
Muffinki z budyniem i kremem jeżynowym 185

szklanki. Odlać z od mleka ćwierć szklanki, w której rozetrzeć żółtko z mąkami. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Wlać mieszankę mączną i ugotować budyń. Odstawić do wystudzenia. MUFFINKI: jajka utrzeć z cukrem, a następnie wlać olej i jogurt. Połączyć i wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wlewać do formy na muffinki do połowy. Kłaść łyżeczkę budyniu i przykrywać łyżką(...)śmietankę ubić i połączyć z wystudzonym, gęstym musem jeżynowym. Kiedy zacznie tężeć nakładać na muffinki za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Na czubku wcisnąć dodatkowe jeżyny. Smacznego :) Kategoria: Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , SŁODKO Tagged: budyń , jeżyny , kremówka , mleko , olej , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Babeczki cytrynowe z makiem 199

Cytrynowe babeczki z makiem trochę przypominają mi cytryniaczki - czyli przerobiony na babeczki popisowy przepis mojej mamy. Dzisiejsze babeczki są jednak jeszcze prostsze do zrobienia, szczególnie jeśli macie stojący mikser - wystarczy wtedy powrzucać wszystkie składniki w odpowiedniej kolejności do misy miksera. Świetnie nadadzą się nie tylko na podwieczorek, ale także do złapania na drogę do szkoły lub pracy - chrupiąca skórka sprawi(...)puszysty środek po prostu rozpływa się w ustach :) Składniki: 150 g masła 100 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 20 g maku 1 cytryna szczypta soli Masło wyciągamy wcześniej z lodówki i kroimy na małe kawałki, musi być zupełnie miękkie. Mieszamy zwykły cukier z cukrem waniliowym i ubijamy z masłem

Ciastkozercy
Muffinki z budyniem, malinami i jeżynami 242

Dzisiaj przedstawiam przepis na przepyszne muffinki nadziane słodkim budyniem i kwaśnymi owocami, posypane cukrem pudrem :) Przepis znalazłam na stronie Magiel Kuchenny . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 12 muffinek: 3 jajka, żółtka oddzielone od białek 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru wanilinowego 250 ml mleka 60 ml oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 270 g mąki pszennej(...)pieczenia. Miksujemy jedynie do połączenia składników. 3. Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie, ale dokładnie mieszamy z ciastem.  4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Formę na 12 babeczek dokładnie smarujemy masłem. Do każdej przegródki wlewamy 1 i 1/2 łyżki ciasta, na to 1 łyżeczkę budyniu, układamy dwie maliny i jedną jeżynę. Ponownie wlewamy 1 i 1/2 łyżki ciasta

My Culinary Art
Czekoladowe cupcakes z owocami 171

Czekolada i  owoce, absolutnie przepyszne połączenie! Babeczki najlepiej podać z kremem, owoce w osobnym naczyniu, aby każdy mógł sobie sam nałożyć odpowiednią ilość. Świetne w smaku, delikatne ciasto, do tego ładnie wyglądający deser.  Inspiracja - Vanilla Cupcakes, Williams-Sonoma z książki "Kids parties". Składniki: (10 sztuk) 115 g mąki pszennej, 3 łyżeczki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta(...)soli, 62 g miękkiego masła, 125 g cukru, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 2 jajka rozm. M, w temp. pokojowej, 90 ml mleka w temp. pokojowej, 6 kostek czekolady W misce wymieszać ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce zmiksować ze sobą masło, cukier i ekstrakt z wanilii przy pomocy miksera, na średniej prędkości, do czasu

Plate of Joy
Babka bananowo-gruszkowa 309

składniki* 1 niezbyt dojrzały banan* 1 lekko twarda gruszka* 100 g cukru pudru* 2 łyżeczki cukru wanilinowego* 100 g margaryny* 2 jajka* 150 g mąki pszennej

Mix smaku
Muffinki klonowe z orzechami pecan 117

Składniki na około 12 sztuk:300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100 g brązowego cukru 1 jajko 50 ml syropu

Świat Ciasta
Słodkie doniczki z tulipanem 143

Składniki na 12 szt. muffinek: 150 g miękkiej margaryny 100 g cukru 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu

Świat Ciasta
Pychotka z twarogiem 171

             Pychotka z twarogiem  Składniki Składniki 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy 1, 5

Sama słodycz i szczypta chili
Ananasowa bajka 210

A na nas czeka tyle przyjemności !. Przepis na ciasto powstał  specjalnie dla Pani Tereski na konkurs Owoce Świata, wyszło przepysznie, i z trudem  zdobyłam

Apetyczna babeczka
Wytrawne muffiny z bekonem, karmelem i popcornem 182

drugiej jajko, mleko (lub maślankę) i roztopiony smalec, dokładnie mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi, mieszając drewnianą łyżką, odstawiamy na bok. 2. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek i smażymy aż do zarumienienia. Dodajemy łyżkę smalcu, wrzucamy cebulę i smażymy tak długo, aż cebulka będzie miękka. Zdejmujemy z ognia, odstawiamy do lekkiego ostygnięcia i mieszamy z masą na babeczki. 3. Piekarnik

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania