Śledzie z marynowanym imbirem i porem to orientalna propozycja przepisu na nową wigilijną zakąskę. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 3-5osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI : 500g płatów śledziowych 2 szalotki 1 por 1/2 papryczki chili 100g marynowanego imbiru 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżeczka octu ryżowego 1/2 łyżeczki soku z cytryny szczypta pieprzu kolorowego 100ml oleju rzepakowego 1. Śledzie moczymy przez 3 godziny zmieniając wodę.... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...