Przepis na : sałatka
Przepis na prostą sałatkę z fasolki szparagowej i jajek. Idealna na każdą okazję. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: >5 sztuk Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 1 cebula 5 jajek 1 duży słoik fasolki szparagowej (720 ml) 1 puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól do smaku pieprz do smaku 1. Jajka gotujemy na twardo(ok. 10 minut), studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Tak samo kroimy cebulę i ogórki a fasolkę i k... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...