Przepis na : obiad
Krupnik tradycyjna polska zupa ugotowana na wywarze z kurczaka oraz jarzyn z dodatkiem kaszy jęczmiennej, ziemniaków i marchewki. Czas przygotowania: 110minut Ilość porcji: 4-6osób Trudność przygotowania: średnie SKŁADNIKI : 800g drobiu (nogi,podudzia) 200g kaszy jęczmiennej 800g ziemniaków 2 marchewki 2 pietruszki 1 mały korzeń selera 1 cebula 1 kawałek pora 2 łyżki posiekanego kopru 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 8 ziaren pieprzu 2 łyżeczki soli 1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...