Jajka faszerowane z boczkiem i awokado w chrupiącej panierce

Jajka faszerowane z boczkiem i awokado w chrupiącej panierce

Jajka faszerowane z boczkiem i awokado w chrupiącej panierce

Przepis na : śniadanie

Jajka faszerowane to klasyka ale dziś podnosimy poprzeczkę i serwujemy je w dwóch wyjątkowych odsłonach. Pierwszy farsz to połączenie chrzanowego serka z boczkiem i ogórkiem kiszonym, drugi – kremowe awokado z kaparami, chili i chrupiącym boczkiem. Do tego dekoracja z czerwonej cebuli i szczypiorku. Idealna przekąska na imprezę, święta lub po prostu wtedy gdy chcecie zaskoczyć czymś pysznym. Czas przygotowania:  30 minut Trudność przygotowania:  łatwe Ilość porcji:  3-5 osób SKŁADNIKI NA 6 J... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.