Przepis na : obiad
Zupa z botwiny to pyszna, zupa buraczkowa na wiosnę. Botwinka z młodymi ziemniakami i koperkiem to świetny pomysł na obiad. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 4-6 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI : 2 litry bulionu warzywnego 3 pęczki botwinki 600 g młodych ziemniaków 4-6 jajek ugotowanych na twardo 2 marchewki 1 pęczek koperku 2 łyżki masła 1 łyżeczka oleju 4 łyżki śmietanki 30 % łyżeczka mąki pszennej 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka soli 1 ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...