Które produkty najdłużej zalegają w jelitach? Które produkty najdłużej zalegają w jelitach? Wielu z nas doświadcza czasami problemów z trawieniem. Często zastanawiamy się, dlaczego niektóre pokarmy wydają się zalegać w naszych jelitach dłużej niż inne. W tym artykule przyjrzymy się niektórym produktom, które mogą powodować opóźnione trawienie i zaleganie w jelitach. 1. Czerwone mięso Czerwone mięso, takie jak wołowina, wieprzowina i baranina, jest bogate w tłuszcze i białka, które mogą być trudne do strawienia. ... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.