Przepis na : śniadanie
Ostatnie kilka dni stanowiły dla mnie nie lada wyzwanie względem gotowania. Wszystko to spowodowane było nawałem pracy jaki miałam, dlatego też wszystko co przygotowywałam opierało się o jedna zasadę – musiało być błyskawiczne w przygotowaniu. Nawet weekendy pomimo wolnego od pracy stanowiły czas na załatwianie wielu różnych spraw. W sobotni poranek na naszym stole pojawiła się dobrze znana pasta jajeczna, a to za sprawą jajek których ugotowałam specjalnie więcej. Połączyłam je standardowo z jogurtem... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Smaczne, proste i zdrowe. Jedzenie to ogromna przyjemność, która nadaje życiu smak. Zapraszam na mojego bloga po ciekawe przepisy i inspirujące treści!