Na Naszym wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Śledź najczęsciej wyspętpuje w 3 odsłonach. Po sułtańsku, klayczny w oleju i Śledź po żydowsku. Ta ostatnia propozycja to solone filety śledziowe pokrojone w kawałki i zamarynowane w oleju rzepakowym z dodatkiem cebuli, czosnku, zielonego kopru, majeranku i kilku innych ziół. Składniki: 1/2 kg filetów śledziowych a’la matjas 3 ogórki kiszone 2 duże cebule 1 jabłko 2 łyżki pokrojonego koperku... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...