Kopytka - przepis podstawowy
Kopytka - przepis podstawowy
Podstawowy przepis na kopytka. Można je jeść jako samodzielne danie np. polane podsmażoną cebulką, skwarkami, stopionym masłem lub ulubionym sosem, albo jako dodatek do pieczeni, czy gulaszu. Składniki: 1 kg ziemniaków 200 gram mąki pszennej 2 duże jajka 2 łyżki masła 1 łyżeczka soli woda do gotowania kopytek praska do ziemniaków Przygotowanie: Ziemniaki obieramy ze skóry, gotujemy z dodatkiem łyżeczki soli, odcedzamy i studzimy bez przykrycia. Lekko studzimy i przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Pozosta... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni
Autor
Angelika Kasiak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kopytka, ziemniaki, ciasto, sosy, gulasz, przekąski, ciasto na niedziele, pieczone ziemniaki, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia
Inne przepisy z Życie zaczyna się w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję