RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI

RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI

RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI

Drożdżowe racuchy z jabłkami to pyszne, pulchne i miękkie w środku placki z jabłkami, które bardzo szybko znikają z talerza. Doskonale smakują posypane cukrem pudrem lub podane z ulubioną konfiturą. Pyszne na śniadanie, podwieczorek, można je także zapakować w pudełku dla dzieci jako przekąska w czasie szkolnej przerwy.  Składniki: * 2 łyżeczki suchych drożdży * 1,5 szklanki ciepłego mleka * 1 jajko * 3 łyżki cukru * 500g mąki pszennej (użyłam mąki tortowej typ 450  Młyny Szczepanki ) * szczypta soli ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.