JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Jajka to danie, które lubi chyba większość. Faszerowane, z majonezem, sadzone, gotowane na miękko... Dziś proponuję jajka faszerowane tuńczykiem w sosie własnym. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania, a idealne są praktycznie na każdą okazję jako przekąska lub jako posiłek na śniadanie.  Składniki: * 4 jajka * 1 puszka (150 g) tuńczyka w sosie własnym * 1 łyżka majonezu * szczypta ostrej papryki * szczypta soli Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzone obrać ze skorupek, przekroić na pół. Łyżec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.