Włoskie zeppole - obwarzanki z miodem na Wigilię

Włoskie zeppole - obwarzanki z miodem na Wigilię

Włoskie zeppole - obwarzanki z miodem na Wigilię

Przepis na : deser

Prezentuję Wam dzisiaj jedno z włoskich tradycyjnych dań wigilijnych, które można zrobić w dosłownie pół godziny. Zeppole robię bardzo często nie tylko z okazji Wigilii,  ale także jako podwieczorek w zimowe popoludnia. Paluszki lizać :) i mówię poważnie ... .SKŁADNIKI 1/2 litrowy kubek mlekataki sam kubek mąkiszczypta solikieliszek limonki ( włoska wódka cytrynowa ) lub aromat cytrynowyolej do smażenia  ( najlepiej arachidowy )3 łyżki miodu naturalnegodrewniana łyżka do mieszaniaSPOSÓB PRZYG... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zielonacukinka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.