Pasta z czerwonej soczewicy z papryką i sardynkami

Pasta z czerwonej soczewicy z papryką i sardynkami

Pasta z czerwonej soczewicy z papryką i sardynkami

Aromatyczna pasta kanapkowa z soczewicą i warzywami wraz z dodatkiem sardynek w oleju stanowi pełnowartościowy i pyszny dodatek do świeżego pieczywa, krakersów, czy grzanek.  Składniki (4 porcje) -cebula -czerwona papryka -marchew -dojrzały pomidor -150 g czerwonej soczewicy -2 puszki sardynek w oleju  -liść laurowy -sól, pieprz -1 łyżka oliwy z oliwek -pestki z dyni do podania Przygotowanie Pestki z dyni uprażyć na suchecj patelni. Cebulę i paprykę umyć, obrać, pokroić. Na patelnię z grubym dnem wlać o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.