Muffinki otrębowe z rodzynkami

Muffinki otrębowe z rodzynkami

Muffinki otrębowe z rodzynkami

Chociaż muffinki składają się w większosci z otrąb, nie mąki - są lekkie, puszyste i pięknie wyrastają. Dosłownie bomba błonnikowa - rewelacja do kubka mleka na śniadanie. Lekko słodkie dzięki zawartości rodzynek, ale nie deserowo. Jedne z moich ulubionych goszczą u nas regularnie. Składniki (12 sztuk) -2,5 szkl otrąb pszennych -6 łyżek mąki -3 łyżeczki proszku do pieczenia -2 łyżki cukru -1/2 szkl. rodzynek -1 szkl. mleka -2 jajka -2 łyżki oleju -szczypta soli Przygotowanie W jednej misce umieścić suche składn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.