Makaron w sosie z bakłażanem, papryką i rodzynkami

Makaron w sosie z bakłażanem, papryką i rodzynkami

Makaron w sosie z bakłażanem, papryką i rodzynkami

Bezmięsne makarony to jest to! Uwielbiam bawić się smakami i łączyć słone ze słodkim. Dziś proponuję makaron z przepysznym warzywnym sosem z dodatkiem miodu i rodzynek. Składniki (4 porcje) -400 g makaronu -duży bakłażan -1 czerwona papryka -pół cebuli -2 łyżki oliwy z oliwek -2 gasci rodzynek -2 łyżki miodu gryczanego -krojone pomidory w puszce (ok. 200 ml) -suszona bazylia -sól, pieprz -szczypta cukru -opcjonalnie: płatki migdałowe do podania Przygotowanie Bakłażan umyć i pokroić w plastry. Oprószyć solą i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.