Cielęca wątróbka po egipsku

Cielęca wątróbka po egipsku

Cielęca wątróbka po egipsku

Wątróbka w tej wersji z pewnością posmakuje osobom lubiącym korzenne przyprawy. Niesamowicie aromatyczna, delikatnie ostra. W ten sposób można przygotować także wątróbkę wieprzową czy drobiową. Składniki (4 porcje) -500 g wątróbki cielęcej -1 podłużna zielona papryka -4 łyżki oleju rzepakowego -6 ząbków czosnku -1 papryczka chilli lub jalapeno -sok z 1 limonki -1 1/2 łyżeczki mielonego kminku -1/2 łyżeczki mielonego cynamonu -1/4 łyżeczki mielonego imbiru -1/4 łyżeczki mielonych goździków -1/4 łyżeczki mielone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.