Sos beszamelowy

Sos beszamelowy

Sos beszamelowy

Idealny sos beszamelowy, świetny dodatek do potraw. Szczególnie pieczonych lub gotowanych. Pasuje zarówno do mięsa jak i warzyw. Warto urozmaicać nim swoje dania :) SOS BESZAMELOWY - kopiasta łyżka masła - kopiasta łyżka mąki - szklanka mleka - sól, biały pieprz, gałka muszkatołowa Masło roztopić na patelni lub w rondelku, dodać mąkę i zrobić zasmażkę energicznie mieszając. Dodać mleko, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, gotować aż sos zgęstnieje. A już jutro zapraszam na przepis z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zgrabne Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 8 lipca 2013 22:45:01

Czy można dodać do beszamelu paprykę w proszku? Bo mój chłopak nie lubi białych sosów i obawiam się, że nie tknie dania z takim sosem :(

Katarzyna Dolińska, 9 lipca 2013 17:02:03

Nigdy nie dodawałam papryki do beszamelu więc ciężko powiedzieć. Ale sos sam w sobie jest pyszny, może Twój chłopak zmieni zdanie ;) Jeśli zdecydujesz się na tą paprykę to podziel się później wrażeniami!!