Przepis na : śniadanie
Już samo zdjęcie poniżej pokazuje, że omlet faktycznie jest mega puszysty, o strukturze nieco piankowej. Wszystko to za sprawą dodatku ekologicznej mąki z lnu od marki Bio Planet . Mąka ta to nic innego jak zmielone siemię lniane, w tym przypadku brązowe. Mąka jest też odtłuszczona. W składzie omleta znajduje się ponad to moja ulubiona mąka owsiana, kakao, a do osłodzenia użyłam ksylitolu. Omlet wychodzi bardzo smaczny, delikatny, mięciutki . Składniki: 30 g mąki owsianej 30 g mąki z lnu (Bio Pl... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...