Przepis na : śniadanie
Zakupiłam ostatnio dwie kokilki z myślą o pieczonej owsiance. Nie minęło kilka dni i już zabrałam się za pierwszą w swoim życiu owsiankę w takiej wersji. Postawiłam na klasyk - naturalna owsianka z rodzynkami i orzechami, a pod spodem słodkie jabłka z cynamonem, które po upieczeniu zyskały na smaku. Całość smakuje pysznie i na pewno będę kombinować z innymi wersjami. Robiąc taką owsiankę na dwie porcje możesz się z kimś podzielić lub zostawić sobie na drugi dzień :) Składniki (2 porcje): 100 g płatków owsia... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...