Sorbet mango-banan-cytryna
Sorbet mango-banan-cytryna
Przepis na : deser
Składniki (na 4 porcje) - 2 mango (ok. 800 g), - 2 banany (ok. 360 g), - sok z 1 cytryny (ok. 50 ml), - skórka ze świeżej cytryny. Sposób przygotowania 1. Mango i banany obieramy ze skórki (mango pozbawiamy pestki). 2. Mango, banany, sok z cytryny i skórkę z cytryny miksujemy na gładki mus. 3. Mus przekładamy do foremki i mrozimy przez ok. 4 h. Sorbet mango-banan-cytryna jest bogaty w: - β-karoten (pochodzący z mango), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - potas (pochodzący z banana), któ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Autor
trojkolorowatecza
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
banan, desery, deser
Inne przepisy z Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję