Sorbet mango-banan-cytryna

Sorbet mango-banan-cytryna

Sorbet mango-banan-cytryna

Przepis na : deser

Składniki (na 4 porcje) - 2 mango (ok. 800 g), - 2 banany (ok. 360 g), - sok z 1 cytryny (ok. 50 ml), - skórka ze świeżej cytryny. Sposób przygotowania 1. Mango i banany obieramy ze skórki (mango pozbawiamy pestki). 2. Mango, banany, sok z cytryny i skórkę z cytryny miksujemy na gładki mus. 3. Mus przekładamy do foremki i mrozimy przez ok. 4 h. Sorbet mango-banan-cytryna jest bogaty w: - β-karoten (pochodzący z mango), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - potas (pochodzący z banana), któ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję