Nachos z salsą pomidorowo-paprykową

Nachos z salsą pomidorowo-paprykową

Nachos z salsą pomidorowo-paprykową

Składniki (na 4 porcje) nachos: - 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 (ok. 78 g), - 1/2 szklanki mąki pszennej typ 1850 (ok. 65 g), - 1/4 łyżeczki soli, - 3 łyżeczki masła (ok. 15 g), - 1/3 szklanki gorącej wody, salsa: - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - mała cebula (ok. 70 g), - pół papryki (ok. 75 g), - ząbek czosnku (ok. 3 g), - łyżka koncentratu pomidorowego (ok. 25 g), - przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, zioła prowansalskie, sól, pieprz, cukier. Sposób przygotowania 1. Łączymy przesianą mąką z solą,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.