Krakersy

Krakersy

Krakersy

Składniki (na 20 sztuk) - 2 szklanki mąki Graham(ok. 230 g) - 5 łyżek oleju rzepakowego (ok. 50ml), - 4 ząbki czosnku, - 2 łyżki ziół prowansalskich, - płaska łyżeczka soli (ok. 5g), - ciepła woda. Sposób przygotowania 1. Mąkę łączymy z olejem, solą, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, łyżką ziół i ciepłą wodą (dla uzyskania odpowiedniej konsystencji). 2. Ciasto wyrabiamy i rozwałkowujemy. 3. Ciasto przekładamy na papier do pieczenia, obsypujemy ziołami prowansalskimi i pieczemy w 180⁰C przez ok. 20 min. Kraker... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.