Kompot

Kompot

Kompot

Składniki (na 2 porcje) - 2 szklanki wody, - 10 truskawek (ok. 150g), - jabłko (ok. 200g), - 2 garście czarnych porzeczek (ok. 80g), - 2 łyżeczki cukru lub ksylitolu (ok. 10g). Sposób przygotowania 1. Gotujemy owoce w 2 szklankach wody przez ok. 5-10 min. 2. Kompot słodzimy cukrem lub ksylitolem. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 450 ml   Energia : 402,5 kcal    Białko: 1,2 g    Tłuszcze: 0,9 g   Węglowodany: 26,7 g  Błonnik pokarmowy: 4,6... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.