Czekoladki

Czekoladki

Czekoladki

Przepis na : deser

Składniki (na 10 czekoladek) - 2 łyżki oleju kokosowego (ok. 30 g), - łyżka kakao (ok. 10 g), - łyżka miodu (ok. 24 g). Sposób przygotowania 1. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy. 2. Olej kokosowy mieszamy z kakao i miodem. 3. Masę przelewamy do malutkich foremek i wstawiamy do zamrażalnika na ok. 2 h. (przechowujemy najlepiej w lodówce). Czekoladki są bogate w: - magnez (pochodzący z kakao), który stymuluje przewodzenie bodźców nerwowych. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży:  ok. 10 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.