Sezonowość w kuchni, czyli co i kiedy najlepiej smakuje

Sezonowość w kuchni, czyli co i kiedy najlepiej smakuje

Sezonowość w kuchni, czyli co i kiedy najlepiej smakuje

Wiele czytałam na temat owoców i warzyw. Oczywiście są nie tylko bardzo zdrowe, lecz także smaczne i zdobią niejedno kulinarne danie. O ile warzywa można jeść do woli, z owocami należy już uważać - są słodkie, zawierają dużo cukrów, nie zajadajcie się nimi przed snem:) Aby cieszyć się najlepszym smakiem niektórych owoców i warzyw zestawiłam dla Was poniżej miesiące, w których smakują najlepiej. Owoce: Czereśnie - od czerwca do lipca Gruszki - cały rok Jabłka - cały rok Jagody - od lipca do sierpnia Maliny -... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.