Przepis na : sałatka
Sałatkę z szynką i selerem przygotowuję gdy szykuje się większa impreza domowa lub ot tak, jako dodatek do kolacji, ba! nawet śniadania. Jest prosta i pyszna. Propozycja na wszelakie imprezy okolicznościowe jak znalazł. Do sałatki świetnie pasują konserwowe warzywa, nawet marynowana papryka lub ogórki kiszone, dzięki czemu sałatka zyska bardziej wytrawny smak. Polecam! SKŁADNIKI: 260 g selera konserwowego/sałatkowego (po odsączeniu 160 g) 340 g kukurydzy z puszki (po odsączeniu 285 g) lub szklanka mrożonej ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...