Pasztet cielęcy

Pasztet cielęcy

Pasztet cielęcy

Pasztety dotarły do nas z kuchni francuskiej. Pate przygotowywany ze zmielonego mięsa, warzyw, ryb, grzybów czy sera królował tam na stołach od XVII wieku, choć są dowody że już starożytni Rzymianie jadali dość podobne potrawy. Mimo tego to Francuzi cieszą się najbardziej kulinarną sławą pasztetową. Do wyrobu tradycyjnego pasztetu polskiego potrzeba kilka gatunków mięsa - najczęściej drób, wieprzowina, wołowina, królik, dodatkowo wątróbka, włoszczyzna. cebula. Ugotowane i ostudzone mięso mieli się dwu lub trzy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, mięso, pasztet, boczek, ogórki, ryby, bułki, papryka, kolacja, mięso mielone, świąteczne przepisy, wieprzowina, ryba, mielone, wołowina, królik, przystawki, francuskie, pieczony boczek, mięsa pieczone, bez pieczenia, mielone z warzywami, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.