Marynowana papryka

Marynowana papryka

Marynowana papryka

Możecie zrobić słoiki jednokolorowe, np. wyłącznie z czerwoną, żółtą lub zieloną papryką albo zrobić mix: wtedy w słoikach jest wiele koloru, który przyciąga by szybko go otworzyć i smakować. Fajnie jest też otworzyć taki kolorowy słoiczek z marynowaną papryką i dodać go zimowej sałatki lub śledzia. Od razu każda sałatka nabiera kolorów i smaku oczywiście. Składniki: 3 kg kolorowej papryki (lub jednego koloru, jak wolicie) 8-10 szklanek wody 1 szklanka octu spirytusowego 10% - jeśli lubicie ostrzejszą dodaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, słoik, sałatki, sałatka, śledź, sałatki ze śledziem, sałatka ze śledziem, przetwory, sałatka z papryki, szybkie sałatki, szybka sałatka, śledź w occie, sledzie w oleju, pyszna sałatka, śledź w zalewie, lekkie sałatki, smaczna sałatka

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.