Małdrzyki krakowskie

Małdrzyki krakowskie

Małdrzyki krakowskie

Placki z twarogu znane w kuchni małopolskiej jako małdrzyki krakowskie. Jestem ich zdecydowaną fanką! Pulchne, kształtne, podane z cukrem pudrem, konfiturą, polewą, miodem, syropem. Dzieci je uwielbiają! – zaliczam do nich moją córkę, która zajadała małdrzyki bez dodatków. Dziś małdrzyki krakowskie w wersji mniej słodkiej, do której pasują wszelakie sosy, np. pomidorowy, serowy, gulasz warzywny lub mięsny z delikatnego białego mięsa. Dodajcie surówkę, a obiad gotowy. Do wersji na słodko wystarczy doda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

AnKa blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, twaróg, placuszki, syrop, ciasto, ser biały, ciasta biszkoptowe , sosy, surówka, naleśniki, obiad, ciasto biszkoptowe, mięso, gulasz, piernik, naleśnik, sos pomidorowy, omlet, sos serowy, ciasto ucierane , omlet na słodko

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.