Carpaccio z buraków, koziego sera i parmezanu z nutą pomarańczową

Carpaccio z buraków, koziego sera i parmezanu z nutą pomarańczową

Carpaccio z buraków, koziego sera i parmezanu z nutą pomarańczową

Moje carpaccio - pieczone buraki położone na kołderce z rukoli i roszponki z dodatkiem koziego sera, parmezanu, jajka i  sosu na bazie dżemu pomarańczowego. Carpaccio przygotowuje się tradycyjnie z surowego mięsa - wołowiny, także cielęciny czy łososia. Doczekaliśmy się czasów kiedy takie danie / przystawka można przyrządzić z wielu innych składników i to nie koniecznie z mięsa. Dziś zaprezentuję Wam ciekawe carpaccio z buraka, kolorowe i smaczne. My je polubiliśmy:) Składniki: 2 duże buraki opakowani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, rukola, sosy, roszponka, carpaccio, ciekawe przepisy, papryka, mięso, tarta, pieczone buraki, łosoś, wołowina, przystawki, przekąski, bez pieczenia, przystawka z łososiem, mięsa pieczone, tarta na słodko, dania bez mięsa

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.