Porowa jaglanka z ciecierzycą i filetem gładzicy

Porowa jaglanka z ciecierzycą i filetem gładzicy

Porowa jaglanka z ciecierzycą i filetem gładzicy

Przepis na : obiad

Proste, smaczne i zdrowe danie ............ na piątkowy obiad / i nie tylko/. Jest to jedno z moich  ulubionych dań  ,  d o przygotowania  którego  użyłam   świeży filet z gładzicy. Można go śmiało  zastąpić dowolnym gatunkiem ryby. Potrawka z kaszy  i ciecierzycy smakuje doskonale również samodzielnie..... Składniki: /2 porcje/ 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 1  mały por /jasna część/ 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zakamarki mojej kuchni

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.