Kolejna propozycja na świąteczny stół to pyszne jajka nadziewane żółtym serem i szczypiorkiem. Składniki: - 6 jajek - 150 g żółtego sera - 1 pęczek szczypiorku - 1 łyżka majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżka musztardy - sól i pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Żółtka wyjmujemy, przekładamy do miski i rozgniatamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach a szczypiorek drobno siekamy. Do żółtek dodajemy ser, szczypiorek (odrobinę zostawiamy do deko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...