Lekkie, puszyste i wilgotne ciasto na maślance z dodatkiem rodzynek, świetnie sprawdzi się do popołudniowej kawki. A dzięki maślance długo zachowa swoją świeżość. Składniki: - 3 szklanki mąki pszennej - 350 ml maślanki - 150 g masła - 1/2 szklanki cukru - 4 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 4 jajka - skórka otarta z jednej cytryny - 2 łyżki soku cytrynowego - 1/2 szklanki rodzynek Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie pojedynczo wbijamy jajka cał... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...