Dżem pomidorowy.

Dżem pomidorowy.

Dżem pomidorowy.

Na pomysł produkcji dżemu z pomidorów nie wpadłem sam - uwiodło mnie zdjęcie z jakiegoś amerykańskiego zakątka sieci. Rzecz wydała mi się niesamowicie słoneczna, intensywna, pobudzająca kubki smakowe... Postanowiłem natychmiat, że ja też muszę coś takiego zrobić! Dopiero później, już w trakcie gotowania, przyszła refleksja - jak taki dżem może właściwie smakować i w jaki sposób go jeść? Teraz, kiedy mam to cudo zamknięte w słoiczkach, powinienem być już nieco mądrzejszy. Czy jestem? Wiem na pewno, że trzeb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.