Przepis na : kolacja
Naleśniki zawsze robiłam „na oko”, z różnym skutkiem. Czasem ciasto było za gęste, a naleśniki gumiaste, czasem prześwitywało dno patelni. Nigdy nie były takie same! Teraz robię już z przepisem w ręku i już chyba tak pozostanie. SKŁADNIKI 3 jajka 1,5 szkl. wody 1,5 szkl mleka 2,25 szkl. mąki 2-3 łyżki oleju szczypta soli PRZYGOTOWANIE Do naczynia wsypać mąkę i resztę składników. Dokładnie zmiksować. Najlepiej odstawić ciasto na kilka minut, wtedy stanie się bardziej gęste. Na rozgrzaną patelnie wylewa...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...