Przepis na : śniadanie
Zapiekanki jajeczne do danie, które nie wymaga dużo pracy, choć trzeba doliczyć czas, który spędzą w piekarniku. Świetnie sprawdzą się zarówno na śniadanie czy kolację, ale też bez problemu możemy wziąć je do pracy jako drugie śniadanie - choć tę opcję polecałabym raczej, jeśli w pracy macie dostęp do mikrofalówki, ponieważ moim zdaniem zapiekanki na ciepło smakują lepiej 😉 Dodatki możecie wybrać niemal dowolnie, ja wykorzystałam szpinak i suszone pomidory, ponieważ akurat kończył mi się termin szpinaku 😄 Z... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...