Kapusta od wieków uprawiana była na terenie całej Polski. Była popularnym i tanim produktem spożywanym przez cały rok, a żeby urozmaicić nieco dietę ludzie dodawali do niej różne dodatki. Dużą popularnością cieszyło się m.in. połączenie kapusty z grochem, które serwowane było głównie w Polsce środkowej na wyjątkowe okazje, takie jak wesele czy święta. Choć dziś danie jest to już nieco zapomniane, tradycyjnie zawsze pojawiało się na polskich stołach podczas wieczerzy wigilijnej. Wigilijny groch z kapustą - prze... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...