Przepis na : śniadanie
Serek wiejski, zwany też twarożkiem grani, to chyba mój ulubiony typ sera twarogowego. Z dodatkiem warzyw i świeżego pieczywa będzie idealną propozycją na śniadanie czy lekki lunch. Możemy przygotować go o każdej porze roku korzystając z sezonowych warzyw i ulubionych dodatków, np. kiełków, szczypiorku czy koperku. A żeby śniadanie było bardziej sycące dodałam jeszcze ugotowane na twardo jajko. Twarożek z jajkiem i warzywami - przepis na 2 porcje Do przygotowania twarożku będą Ci potrzebne: 300g serka wiejskiego, 2... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...