Parzenie herbaty

Parzenie herbaty

Parzenie herbaty

Pyszna, aromatyczna herbata to dla wielu z nas napar, bez którego nie potrafimy wyobrazić sobie dnia. Co prawda możemy spierać się, czy lepsza jest herbata czarna, biała, a może zielona, czy powinniśmy pić ją z kubka czy filiżanki, a także z dodatkami czy bez, jedno jednak pozostaje niezmienne - każdy rodzaj herbaty ma swoje wymagania, jeśli chodzi o warunki jej parzenia. Reguły parzenia herbaty nie są wcale tak skomplikowane, jak niektórym się wydaje. Podstawową różnicą jest temperatura wody i czas parzenia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.