Kurczak z warzywami na parze

Kurczak z warzywami na parze

Kurczak z warzywami na parze

Przepis na : obiad

Gotowanie na parze to jeden z rzadziej wykorzystywanych sposobów na przygotowanie posiłku. Zazwyczaj kojarzymy je z dietą lekkostrawną lub niskokaloryczną. I choć skojarzenia te są niewątpliwie prawidłowe, to warto też pamiętać, że tak przygotowane posiłki są po prostu zdrowe i warto częściej wprowadzać je do diety. Do głównych zalet gotowania na parze zalicza się większą zawartość składników odżywczych oraz mniejszą ilość tłuszczu w gotowym daniu. Produkty podgrzewane parą wodną nie są bezpośrednio zanurz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.