Babka na oleju według Siostry Anastazji

Babka na oleju według Siostry Anastazji

Babka na oleju według Siostry Anastazji

Pewnie większość z Was ma już wszystko przygotowane na Święta, ale jeśli jeszcze nie upiekliście babki, to ten przepis jest idealny!! Babka na oleju jest wilgotna i długo pozostaje świeża. Kolejną jej zaletą jest to, że bardzo szybko się ją robi:)) Możecie również do 1/3 ciasta dodać kakao i wykładać do formy na przemian jasną i ciemną masę.  Składniki:  6 jajek,  225 g mąki pszennej,  180ml oleju rzepakowego,  180g cukru,  czubata łyżeczka proszku do pieczenia.  Wykonan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kasia Jurek, 19 kwietnia 2014 19:40:32

fajna babka :) pozdrawiam świątecznie :)

evita0007, 19 kwietnia 2014 19:43:11

Wesołego Alleluja czekoladko :)

Joanna Machynia, 19 kwietnia 2014 21:10:22

Piękna :) Wesołych Świąt Madziu :)

Magda C., 19 kwietnia 2014 22:53:40

Prześliczna babka!Cukrowy baranek ma złociste różki pilnuje pisanek na łączce z rzeżuszki. A gdy nikt nie patrzy, chorągiewką buja i cichutko beczy Święte Alleluja :)

Kamila, 19 kwietnia 2014 23:20:10

Bardzo smakowita! Magicznych, rodzinnych i smacznych Świąt!

zufik, 20 kwietnia 2014 16:02:45

śliczna! wesołych świąt

Justyna, 22 kwietnia 2014 12:02:57

Babka pysznie wygląda. :) Kto wie może kiedyś się na nią pokuszę :) A ja się zawsze zastanawiam jak się robi taki biały lukier mi zawsze wychodzi przezroczysty :)Pozdrawiam, Justyna. :)

z miłości do słodkości, 22 kwietnia 2014 16:10:33

Dziękuję Wam bardzo!! Justynko ja robię lukier z dodatkiem białek, dzięki czemu jest taki biały;)