W maju szczaw jest najsmaczniejszy, wtedy jest najlepszy czas żeby go nazbierać i zamknąc w słoiczku na zimę,żeby cieszyć się prawdziwą szczawiówką cały rok. Poniżej moje dwa sposoby na przechowanie szczawiu: pasteryzowanie i mrożenie.Może ktoś wykorzysta?1.PASTERYZOWANIE:szczawsólSzczaw płukamy, kroimy na niezbyt drobne kawałki. W miseczce posypujemy dość sporo solą,szczaw układamy do słoiczków( ja wkładam do takich np po musztardzie, tyle mi wystarcza na przygotowanie zupy dla mojej 4 osobowej rodziny), dobr... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...