Ryby. Dość często goszczą na moim stole. Pięknie i efektownie podane mogą być też ozdoba stołu. Szczupak to nasza jeziorowa ryba, każdy rybak często przynosi ją do domu. Przyrządzenie takiego faszerowanego szczupaka zajmuje troszkę czasu, ale myślę że efekt jest wart. Składniki: szczupak ok 1,5- 2 kg 6 marchwi 3 pietruszek liść laurowy- 4 ziele ang- 7 pieprz, sól do smaku jajko dodatkowo: 1 łyżka żelatyny Wykonanie: Ze szczupaka usuwamy skrzela, oczy, łuskę. Skórę wokół głowy delikatnie naci... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...