Pieczona brukselka z sosem czosnkowym

Pieczona brukselka z sosem czosnkowym

Pieczona brukselka z sosem czosnkowym

Oficjalnie rozpoczęliśmy zbiory pierwszych, wczesnych odmian brukselki, a w przeciągu miesiąca spodziewamy się jeszcze większego wyboru kapusty brukselskiej To sprzyja eksperymentom Zanim jednak zdecydujecie się zawijać z liści gołąbki polecam prostszy wariant. Pieczona brukselka zachowuje pełną krasę i czysty kapustny smak ( odpowiednio hodowana nie powinna być gorzka ). Świetnie nada się jako dodatek, przystawka na wieczorne imprezy. Porcje: 4 Czas: 30 min Trudność: Łatwe Koszt: Niski Co potrzebujemy 400... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu yeschef.blog

Autor

Paweł ZielińskiPaweł Zieliński

Kucharz, grill-master w restauracji Guacamole w Wilnie:) A na co dzień zwykły chłopak z pasją do podróżowania :) W wolnej chwili prowadzę bloga kulinarnego. yeschef.blog. Wierzę, że wiedza, którą zdobywam w trakcie pracy może się przydać nie tylko zawodowym kucharzom, ale także w trakcie gotowania w domu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

brukselka, gołąbki, sos czosnkowy, majonez, sosy, przystawki, impreza, kapustą

Inne przepisy z yeschef.blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.