Rodzaje filetów łososia – Trym A, B, C, D i E czyli jak trymować (filetować) łososia

Rodzaje filetów łososia – Trym A, B, C, D i E czyli jak trymować (filetować) łososia

Złowionego łososia można przygotować na filet rybny na różne sposoby wycinając odpowiednie części ryby. Takie przycinanie ryby nazywa się trymowaniem a ostateczny kształt fileta nazywamy trymem. Wyróżniamy 5 rodzajów trymu: Trym A – z ryby usunięty jest kręgosłup i ości brzuszne łososia Trym B – z ryby usunięty jest kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie jest usunięty częściowo Trym C – z ryby usunięty jest kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojc...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.