Aromatyczny dżem truskawkowy bez cukru, z dodatkiem chia

Aromatyczny dżem truskawkowy bez cukru, z dodatkiem chia

Aromatyczny dżem truskawkowy bez cukru, z dodatkiem chia

Nasiona chia oprócz swoich niezaprzeczalnych wartości odżywczych mają jeszcze jeden plus: działają jak „żelfiks” – zagęszczają do odpowiedniej konsystencji. Dlatego są idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju dżemów i marmolad. Dzięki nim oprócz pysznego smaku i idealnej konsystencji przetwory są dużo bardziej odżywcze. Jeśli do tego zastąpimy zwykły cukier miodem, to powstanie dżem idealny 🙂 Zapraszam […] Artykuł Aromatyczny dżem truskawkowy bez cukru, z dodatkiem chia pochodzi z serwisu W... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiszniówka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.